• depot 3000w zww 02

Depot.

Berkhout b.v. maakte deelontwerpen en verzorgde de bouwbegeleiding van DEPOT.

Wat had  DEPOT dan eigenlijk kunnen zijn in dat waanzinnig mooie gebouw?

DEPOT: het warenhuis voor kunst en (re)creatie komt eraan. Eigenzinnige exposities, winkels, een mini-bioscoop, grote podiumzaal, galerie, een café met acht wereldkeukens en het grootste terras van Utrecht: je vindt het allemaal in en rond de voormalige treinloods waar DEPOT zich huisvest. DEPOT voelt aan als een festival waar je nooit op uitgekeken raakt, omdat het warenhuis altijd in beweging is en voortdurend met haar verschillende onderdelen experimenteert.
Uitgangspunt van DEPOT is het bieden van een betaalbaar, kwalitatief programma dat jou als nieuwsgierig publiek telkens verrast. Voor kunstenaars, creatieve ondernemers en makers is het 2000-m²-tellende industriële terrein hét podium om zich te presenteren en te ontwikkelen. Voor bezoekers is het de kans om op ontdekkingstocht te gaan in het grootste vernieuwende culturele huis dat Nederland kent. En dat allemaal op slechts vijf minuten fietsafstand van het Utrechtse centrum. DEPOT opent in het voorjaar van 2016 haar deuren.

Maarrrr, DEPOT heeft van gemeente en NS niet de benodigde of verwachtte medewerking gekregen waardoor Depot in dit pand niet doorgaat… Da’s jammer!